6.4.

6.4.2024 14.00

Vallilan konepajakierros

Vallilan konepajat
Konepajankuja 1, Helsinki
Tapahtuman oletuskuva

Vallilan konepajakierros

6.4.2024 14.00

Vallilan konepajat

Vanhan konepajan alueella Vallilassa käy kuhina ja pöhinä: osin rosoinen miljöö baareineen ja kesäterasseineen on uusien asuinkortteleiden ja liiketalojen ympäröimä, edelleen muuttuva, omaleimainen ajanvietekeskittymä ja kaupunginosa.

Sadan vuoden ajan konepajan alue oli ulkopuolisilta suljettu, 2 000 rautatieläisen työpaikka. Alueella on kaikkiaan seitsemän suojeltua isoa punatiilirakennusta, jotka on nyt valjastettu uusiokäyttöön, tai ovat muovautumassa uusiksi.

Kävelykierroksella on kaksi teemaa: alueen rautatiehistoria ja rakennusten uusiokäyttö sekä miljöön rooli elokuvissa. Lisäksi kävelykierroksella tutustutaan palkittuihin asuinkortteleihin. 

Kävelyn rakennushistoriallisen osuuden oppaana toimii HI:n jäsen Pirjo Huvila, joka oli alueen kaavoitusprosessissa mukana 10 vuoden ajan työskennellessään VR:n arkkitehtina. Hän teetti alueesta rakennushistoriaselvitykset, joiden perusteella alueen suojelutoimet on määritetty.

Kävelykierroksen toinen teema on Vallilan konepaja-alue elokuvien kuvauspaikkana. Kaupunkiopas Juhani Styrman kertoo Kaurismäen elokuvien paikoista alueella.

Kävelykierros kestää noin 1,5 tuntia. Kävelyn päätteeksi voi jatkaa keskustelua nähdystä suojellussa junahallissa sijaitsevassa Kaurismäen veljesten perustamassa Corona-baarissa.

Kokoontumispaikka: R-kioskin kulma osoitteessa Aleksis Kivenkatu 19 / Konepajankuja 1

Saavuthan kokoontumispaikalle ajoissa eli klo 13.50 paikkeilla, jotta pääsemme aloittamaan kierroksen klo 14.00.

Tapahtuma on osallistujille maksuton. Kierrokselle mahtuu 20 henkilöä (enintään 2 hlöä/varaus). Ilmoittaudu mukaan viimeistään kävelykierrosta edeltävänä päivänä, mikäli tilaa on. Jos ryhmä on ehtinyt tulla täyteen, voit ilmoittautua jonoon, jolloin saamme tarvittaessa jonosta mukaan osallistujia peruutusten sattuessa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.

Tervetuloa tutustumaan Vallilan konepajan alueeseen!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

6.4.2024 14.00

Päättyy:  

6.4.2024 15.30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Vallilan konepajat

Konepajankuja 1
Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Oppaat: Pirjo Huvila ja Juhani Styrman

vallilan-konepajat-1-1224x1076px.png