| Aloo | Peruna |
| Biriani | Uunissa kypsennetty riisi+vihannes/lihavuoka |
| Chana | Kikherne (esim, Chana Masala = maustettu kik-herne ruoka) |
| Chapati | Pannulla paistettu leipä |
| Chutney | Hillo/marmeladi |
| Dal | Linssimuhennos tai dippi |
| Dopiaza | ”Kaksi sipulia” lihaa/kasviksia tomaatti-sipuli kastikkeessa |
| Dosa | Linssitaikinasta pannulla paistettu rapea rulla, täytteenä vihanneksia |
| Gobi | Kukkakaali |
| Jalfrezi | Lihaa/kasviksia melko kuivassa ja tulisessa höysteessä |
| Kasmiri | P-intialaisittain maustettua ruokaa (neilikka, chili, kaneli yms.) |
| Kofta | Vihannepulla kastikkeessa (esim. malai kofta) |
| Korma | Kermainen tai kookoksinen kupillinen kasviksia tai lihaa |
| Lassi | Jogurttijuoma joka helpottaa tulisten ruokien poltetta |
| Madras | Yleensä tulinen ja tomaattinen kastike jollain lihalla |
| Masala | Mausteinen kupillinen kasviksia tai lihaa |
| Murgh | Kana |
| Mutton | Lammas |
| Naan | Iso tandooriuunissa paistettu leipä |
| Pakora | Uppopaistettu vihannes-taikina alkupala |
| Palak | Pinaatti |
| Paneer | Kotijuusto |
| Papadam | Ohut ja rapea alkupala leipä |
| Pulav | Paistettu vihannesriisi |
| Raitha | Jogurttisalaatti joka helpottaa tulisten ruokien poltetta |
| Roti | Pannulla paistettu leipä |
| Samosa | Lehtitaikinaan kääritty ja uppopaistettu vihannes alkupala |
| Tikka | Tandoori uunissa vartaissa paistettua ruokaa |
| Vindaloo | Tulinen ja etikkainen ruoka |
