Aloo | Peruna |
Biriani | Uunissa kypsennetty riisi+vihannes/lihavuoka |
Chana | Kikherne (esim, Chana Masala = maustettu kik-herne ruoka) |
Chapati | Pannulla paistettu leipä |
Chutney | Hillo/marmeladi |
Dal | Linssimuhennos tai dippi |
Dopiaza | ”Kaksi sipulia” lihaa/kasviksia tomaatti-sipuli kastikkeessa |
Dosa | Linssitaikinasta pannulla paistettu rapea rulla, täytteenä vihanneksia |
Gobi | Kukkakaali |
Jalfrezi | Lihaa/kasviksia melko kuivassa ja tulisessa höysteessä |
Kasmiri | P-intialaisittain maustettua ruokaa (neilikka, chili, kaneli yms.) |
Kofta | Vihannepulla kastikkeessa (esim. malai kofta) |
Korma | Kermainen tai kookoksinen kupillinen kasviksia tai lihaa |
Lassi | Jogurttijuoma joka helpottaa tulisten ruokien poltetta |
Madras | Yleensä tulinen ja tomaattinen kastike jollain lihalla |
Masala | Mausteinen kupillinen kasviksia tai lihaa |
Murgh | Kana |
Mutton | Lammas |
Naan | Iso tandooriuunissa paistettu leipä |
Pakora | Uppopaistettu vihannes-taikina alkupala |
Palak | Pinaatti |
Paneer | Kotijuusto |
Papadam | Ohut ja rapea alkupala leipä |
Pulav | Paistettu vihannesriisi |
Raitha | Jogurttisalaatti joka helpottaa tulisten ruokien poltetta |
Roti | Pannulla paistettu leipä |
Samosa | Lehtitaikinaan kääritty ja uppopaistettu vihannes alkupala |
Tikka | Tandoori uunissa vartaissa paistettua ruokaa |
Vindaloo | Tulinen ja etikkainen ruoka |